nieuws

Jongeren beginnen carrière met fikse schuld

Instroom

Jongeren beginnen carrière met fikse schuld

Ruim een derde van de studenten vindt geld lenen tijdens de studie heel normaal, 33 procent zegt zelfs dat een lening een pure noodzaak is om te kunnen studeren. Studenten die lenen verwachten tegen het einde van hun studiejaren zo’n 15 duizend euro schuld te hebben.

Dit blijkt uit het ING Student en Geld Onderzoek.

Bijna driekwart van de studenten heeft ook een bijbaan naast de studie, waarmee gemiddeld 450 euro per maand wordt bijverdiend. De belangrijkste reden voor een bijbaan is de beschikking over extra geld, maar 18 procent vindt de werkervaring belangrijker dan het geld dat ze ermee verdienen.

Opvallende uitkomst van het onderzoek is dat studenten in Rotterdam de meeste uren werken en zo het meeste bijverdienen naast hun studie, terwijl Amsterdamse studenten aangeven een groter gat dan gemiddeld in hun hand te hebben.

Reageer op dit artikel