nieuws

Kamp: vermindering lasten als wapen tegen crisis

Instroom

Kamp: vermindering lasten als wapen tegen crisis

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) ziet geen ruimte voor een crisispakket, zoals het vorige kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie in 2008 na Prinsjesdag lanceerde om met investeringen de economie te stimuleren. Herstel moet nu komen van minder lastendruk voor werkgevers.

Volgens de minister moet het huidige kabinet van VVD en CDA nu vooral de overheidsfinanciën op orde brengen. Ook moeten zoveel mogelijk mensen aan het werk blijven en gaan om de welvaart vast te houden. „De echte schokken in koopkracht worden gemaakt door het verliezen van werk", aldus de VVD-bewindsman.

Lastendruk
De belangrijkste manier om de werkgelegenheid de komende tijd extra te stimuleren is volgens Kamp het beperken van de lastendruk voor het bedrijfsleven. Dit geldt zowel wat betreft regels als financiële lasten. Volgens de minister wordt deze doelstelling in 2012 nog niet helemaal gehaald, maar moet dat de volgende jaren wel gaan lukken.

Reageer op dit artikel