nieuws

Leaserijder intens gelukkig door nieuwe auto

Instroom

Leaserijder intens gelukkig door nieuwe auto

Een nieuwe auto draagt wezenlijk bij aan het geluksgevoel van de gemiddelde Nederlander. Vooral bij bestuurders van leaseauto's gieren de endorfines door het lijf: 97 procent heeft een heerlijke dag als de sleutels van de nieuwe leaseauto worden overhandigd.

Vrouwen doen er gemiddeld vijf weken over een nieuwe auto te kiezen, mannen zelfs meer dan anderhalve maand. Dat blijkt uit het onderzoek van Leaseplan onder duizend autobezitters. Vrouwen oriënteren zich vaker op een kleinere auto, mannen doorgaans op een wat grotere middenklasser. Klein of groot, de Nederlander is doorgaans behoorlijk trots op de eigen auto: 66 procent geeft een rapportcijfer acht of hoger, 20 procent zelfs een negen of een tien.

Nederlanders blijken een tamelijk bescheiden smaak te hebben als het gaat om auto's, of deze nou worden geleased of gekocht. Slechts 2 procent van de ondervraagden wil een SUV

Reageer op dit artikel