nieuws

‘Lelijke mensen hebben bescherming nodig’

Instroom

‘Lelijke mensen hebben bescherming nodig’

Lelijke mensen moeten dezelfde bescherming tegen discriminatie krijgen als etnische minderheden of gehandicapten. Dat stelt Daniel Hamermesh, econoom aan de Universiteit van Texas. Lelijkerds worden volgens hem te vaak achtergesteld op de arbeidsmarkt.

In de Daily Mail zegt Hamermesh dat mooie mensen sneller een baan krijgen, makkelijker een goedverdienende partner weten te versieren en zelfs een betere deal krijgen als ze een hypotheek afsluiten. Hij breekt daarom een lans voor wetgeving tegen de discriminatie van lelijkerds, iets dat hij vergelijkt met racisme. 'Sommige mensen worden lelijk geboren, en er is niet veel dat ze daar tegen kunnen doen. Logischerwijs is er net zo veel reden om hen te beschermen als gehandicapten, en etnische- en religieuze minderheden.'

Een van de meest recente gevallen waarin uiterlijk een rol speelt is de zaak die is aangespannen door de Amerikaanse Shirley Ivey. De 61-jarige Ivey nam ontslag nadat haar leidinggevende zei dat hij haar aardiger zou vinden als ze er wat beter uitzag.

Reageer op dit artikel