nieuws

Privé rijden zonder bijtelling mogelijk

Instroom

Privé rijden zonder bijtelling mogelijk

Werknemers die met een auto van de zaak meer dan 500 kilometer privé rijden krijgen een forse fiscale bijtelling. Door als werknemer voor dezelfde auto zowel met de leasemaatschappij als de werkgever een leasecontract op te stellen kan de bijtelling echter worden vermeden.

Werkgevers en werknemers kunnen daardoor duizenden euro's op jaarbasis besparen. Dat blijkt uit een nieuwe leaseconstructie die is bedacht door Care Dienstengroep en accountantsorganisatie Accon AVM.

De nieuwe leaseconstructie werkt als volgt. De werkgever leaset een auto en stelt deze alleen voor de zakelijke ritten ter beschikking aan de werknemers. Vervolgens rekent de werkgever met de leasemaatschappij alleen de zakelijke kilometers af. De werknemers sluiten tegelijk ook een leasecontract af met de leasemaatschappij en betalen voor de door hen privé gereden kilometers. Door een ICT-toepassing wordt iedere rit geregistreerd per werknemer met een onderscheid in zakelijke – en privébestemming waardoor een sluitende kilometeradministratie ontstaat. Omdat registratie per werknemer plaatsvindt kan de leaseauto door meerdere werknemers zowel zakelijk als privé worden gebruikt.

‘Als gevolg van de contractuele verhoudingen tussen werkgever, werknemer en leasemaatschappij komt het privégebruik van de werknemers niet voor rekening van de werkgever. Hiermee wordt de wet en alle jurisprudentie met betrekking tot de bijtelling omzeild', aldus Jaap van der Meulen van Accon avm.

Reageer op dit artikel