nieuws

Pro-Deoadvocaat minder ingezet bij ontslagzaken

Instroom

Pro-Deoadvocaat minder ingezet bij ontslagzaken

Werknemers maken minder gebruik van pro-Deoadvocaten bij ontslagzaken. Dat meldt de Raad voor Rechtsbijstand. In de eerste helft van dit jaar schakelden bijna 3600 mensen een advocaat in via rechtsbijstand, vorig jaar was dat in deze periode ruim 4300.

In het cijfer over dit jaar is nog geen rekening is gehouden met mogelijke seizoensinvloeden. In 2010 werden 8248 gesubsidieerde advocaten geraadpleegd en in 2009 nog 10.077, hetgeen een stijging was in vergelijking met het jaar ervoor.

De Raad voor Rechtsbijstand vermoedt dat de cijfers verband houden met de werkloosheidscijfers, waarbij eenzelfde trend zichtbaar is. Ook is de toename van het aantal ZZP'ers mogelijk een oorzaak. Zelfstandige ondernemers zonder personeel kunnen niet ontslagen worden omdat ze zich laten inhuren. Tevens vermoedt de raad dat werkgevers en werknemers tegenwoordig betere afspraken met elkaar maken.

Reageer op dit artikel