nieuws

Werken naast deeltijdpensioen wordt eenvoudiger

Instroom

Werken naast deeltijdpensioen wordt eenvoudiger

Werknemers tussen de 60 en 65 jaar kunnen voortaan zonder veel beperkingen blijven werken naast hun deeltijdpensioen. Tot nu toe moest een werknemer die zijn pensioen eerder liet ingaan, zijn werk in gelijke mate afbouwen.

Het pensioen werd direct belast als de werknemer zich hier niet aan hield. Nu mogen mensen blijven werken naast hun vervroegd pensioen zonder dat de aanspraak op het pensioen belast wordt. Dat maakte staatssecretaris Weekers van Financiën woensdag bekend. De maatregel past binnen het kabinetsbeleid om de arbeidsparticipatie van ouderen te stimuleren en maakt flexibele oplossingen mogelijk in situaties van doorwerken naast (gedeeltelijk) vervroegd pensioen. Het pensioen mag echter niet eerder ingaan dan op 60-jarige leeftijd. Ook moet het pensioenreglement de mogelijkheid geven om eerder met pensioen te gaan.

Reageer op dit artikel