nieuws

Werknemer wil liever respect dan bonus

Instroom

Werknemer wil liever respect dan bonus

Een bonus mag dan een goed lokkertje lijken om talentvolle medewerkers binnen te halen en vast te houden, voor de werknemers komt hij niet eens voor in de top tien van factoren die de meeste invloed hebben op hun tevredenheid.

72 procent van de ondervraagden in het What's Working-onderzoek van Mercer krijgt een warm gevoel van respect. Met 64 procent staat een gezonde balans tussen werk en privé op de tweede plaats. Collega's zijn de derde factor waar werknemers heel tevreden van worden. Salaris komt pas op de zevende plaats om de hoek kijken. De bonus komt niet eens voor in de top tien.

Mannen hechten meer dan vrouwen waarde aan het salaris, en zijn er ook net iets minder vaak tevreden over.Oudere werknemers van 55 tot 64 jaar zijn het vaakst tevreden over het bedrag dat zij elke maand op hun loonstrookje zien staan, jongeren van 16 tot 24 jaar het minst. Maar het is de groep van 35 tot 44 jaar die het salaris het belangst vindt.

Werknemers zijn wel wantrouwiger geworden ten opzichte van hun werkgever. De helft van de respondenten denkt dat hij een eerlijk loon ontvangt vergeleken met collega's. In 2006 lag dit percentage nog op 58 procent.

Reageer op dit artikel