nieuws

Werknemers veel meer gestrest sinds crisis

Instroom

Werknemers veel meer gestrest sinds crisis

Werknemers hebben veel meer last van stress en slapeloze nachten sinds het uitbreken van de economische crisis. Dat blijkt uit onderzoek van het tijdschrift GezondNu.

Bijna 40% van de werkende Nederlandse mannen zegt meer stress te hebben gekregen sinds de economie in een neerwaartse spiraal terecht kwam. Fulltimers ervaren meer stress dan parttimers. Vrouwen klagen minder over toegenomen stress dan mannen, maar zij hebben wel vaker hoofdpijn (respectievelijk 23 en 16%). 23% van de ondervraagde werknemers heeft vaker slapeloze nachten en 24% van de stellen maakt vaker ruzie.

Maar liefst 64% van alle werkende Nederlanders maakt zich de laatste jaren zorgen over de eigen financiële situatie. Bij laagopgeleiden nam dit percentage tot bijna 80%. Volgens het onderzoek maken dertigplussers het meest ruzie over geld. ‘Ik krijg een gevoel van wanhoop als het gaat over mijn financiën', zegt 37% van de Nederlanders in het onderzoek van gezondNU. Die stress leidt tot gejaagdheid, hartkloppingen en geïrriteerdheid, waardoor mensen vaak minder productief zijn. Volgens de onderzoekers gaan veel mensen slechter eten en minder sporten als ze gestrest zijn waardoor de medische klachten verergeren.

Reageer op dit artikel