nieuws

‘Wetsvoorstel flexibel werken is symboolwetgeving’

Instroom

‘Wetsvoorstel flexibel werken is symboolwetgeving’

Werkgeversorganisatie VNO-NCW noemt het initiatiefwetsvoorstel van GroenLinks en CDA voor flexibele werktijden ‘een overbodig wetsvoorstel waar niemand op zit te wachten’.

In het voorstel staat dat werknemers vanaf 2013 recht moeten hebben op flexibele arbeidstijden en telewerken. Volgens de ondernemingsorganisatie is het voorstel achterhaald omdat er in Nederland al heel veel aan thuis- en telewerken wordt gedaan. Ook vinden de werkgevers dat er al sprake is van aangepaste arbeidspatronen aangezien veel mensen in deeltijd werken.
VNO-NCW verwijst in een reactie op de eigen website naar de Wet Aanpassing Arbeidsduur. 'De helft van alle werknemers in Nederland werkt in deeltijd, maar degenen die dit via deze wet hebben moeten realiseren zijn op de vingers van één hand te tellen, zo blijkt uit onderzoek van SZW. De wet vervalt hiermee in de categorie symboolwetgeving', aldus de werkgeversorganisatie.

Reageer op dit artikel