nieuws

Samen zoeken naar tijdelijk personeel

Instroom

Samen zoeken naar tijdelijk personeel

VUmc, GGZ inGeest en AMC werken voortaan samen bij de inhuur van tijdelijk personeel. Wat zijn de voordelen?

De ziekenhuizen hebben voor het initiatief de website marktplaatsvoordezorg.nl ontwikkeld. Het proces van de inhuur van personeel moet hierdoor transparanter worden, maar ook meer kansen bieden aan kleinere aanbieders, zo meldt de website Medicalfacts.nl.

Dat zit zo: "De ziekenhuizen kunnen op de website met ingang van oktober opdrachten publiceren voor de inhuur van tijdelijk personeel", vertelt programmamanager externe inhuur Jolanda van den Berg. "Grote en kleine aanbieders van personeel hebben op deze manier gelijke kansen. Zo weet je zeker dat je de hoogste kwaliteit krijgt tegen de beste prijs. We hopen dat dit zo'n succes wordt, dat ook andere Amsterdamse ziekenhuizen zich bij deze ‘portal' aansluiten."

Administratieve zorgen
Directeur P&O Yolande Schaeffer legt ui wat de voordelen zijn voor managers: "Managers gaan niet meer zelf op zoek naar personeel, maar moeten zich houden aan de nieuwe richtlijnen voor externe inhuur. (…)Het flexbureau neemt de manager veel administratieve zorgen uit handen en de medewerkers zorgen steeds voor een korte doorlooptijd. In onze ogen is het een duidelijke verbetering van de dienstverlening."

Lees het hele verhaal op Medicalfacts.nl

Reageer op dit artikel