nieuws

Jongere werknemer vindt salaris cruciaal

Instroom

Salaris geeft voor jongeren vaak de doorslag om een baan wel of niet te nemen. Flexibiliteit in het werk, een iPad of smartphone en toegang tot sociale media zijn niet beslissend.

Jongere werknemer vindt salaris cruciaal

Dit blijkt uit onderzoek van het technologiebedrijf Cisco onder werknemers van 21 tot 29 jaar en studenten van 18 tot 24 jaar. Ruim 2800 respondenten in 14 landen deden hieraan mee. De ondervraagde werknemers hadden een full time baan en werkten in het bedrijfsleven, uitgezonderd de IT.

Wereldwijd bestaan er grote verschillen, maar in enkele Europese landen geeft een ruime meerderheid van de jongeren aan dat salaris het belangrijkste aspect is om een baan wel of niet te nemen. Als ze de keuze krijgen tussen een baan met een hoger salaris en een baan met een lager salaris maar met meer flexibiliteit en de beschikking over zaken als een iPad of een smartphone, kiezen ze over het algemeen voor de eerste optie. Van de studenten kiest in Engeland 81 procent hiervoor, in Frankrijk 83 procent en in Duitsland 71. Bij de werknemers liggen de percentages iets lager: in Engeland vindt 72 procent salaris het belangrijkste, in Frankrijk en Duitsland 60 procent.

Zowel studenten als werknemers vinden het onnodig om elke dag op kantoor te moeten zijn, maar werknemers erkennen dat hun bazen daar wellicht anders over denken. Alhoewel ongeveer eenderde van de ondervraagden waarde hecht aan flexibiliteit in het werk en de mogelijkheid om via de werkgever toegang te krijgen tot (mobiel) internet en social media, beïnvloedt dit voor de meesten van hen niet de keuze van werkgever.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels