nieuws

PostNL herziet pensioenregeling

Instroom

PostNL gaat in gesprek met zijn pensioenfondsen om de pensioenuitgaven te beperken.

PostNL herziet pensioenregeling

Het postbedrijf meldt dat de pensioenuitgaven de komende jaren met honderden miljoenen euro's toe dreigen te nemen vanwege de gedaalde dekkingsgraden.

Het dekkingspercentage van het grootste pensioenfonds van PostNL zakte dit najaar naar 96 procent. Daarmee is het dekkingstekort van PostNL's pensioenfondsen eind september 2011 opgelopen tot bijna 500 miljoen euro.

Volgens de huidige regeling moet PostNL zijn aandeel in dit tekort in een periode van 3 jaar aanvullen, terwijl de financiële positie van het concern onder druk staat. Het bedrijf vindt het op dit moment niet verantwoord om de honderden miljoenen extra te betalen.

Geen eigen bijdrage
De onderneming wil nu komen tot regelingen waarbij de kosten voor de werkgever beter beheersbaar zijn en in verhouding staan tot de totale pensioenuitgaven.

PostNL betaalt voor zijn gemiddelde werknemer een reguliere premiebijdrage aan het pensioenfonds van circa 35 procent, terwijl dat volgens het bedrijf normaal gesproken in Nederland tussen de 20 en 25 procent ligt. Verder betalen de meeste PostNL-medewerkers geen eigen bijdrage.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels