nieuws

Werkgevers: hoger loon niet meer in pensioen

Instroom

De werkgevers willen bij de komende cao-onderhandelingen de loonstijging niet meer verwerken in de pensioenopbouw.

Werkgevers: hoger loon niet meer in pensioen

Dit schrijft de Volkskrant vandaag op basis van een vertrouwelijke instructie van VNO-NCW, waar de krant de hand op heeft weten te leggen. Als de loonstijgingen niet meer meetellen in de pensioenopbouw zou dat voor het eerst zijn. Het voordeel ervan is dat de pensioenkosten minder snel stijgen, het nadeel dat de werknemer minder pensioen uitgekeerd krijgt.

In de komende cao-onderhandelingen voor ruim 200 nieuwe cao's stellen de werkgevers alle arbeidskosten centraal. Het gaat dan om geringe loonstijgingen, drukken van de kosten van het pensioen, bevriezen van de pensioenpremies en verhoging van de pensioenleeftijd. Ze stellen dat de economische vooruitzichten bepalend moeten zijn bij het maken van de afspraken en niet de inflatie of de koopkracht.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels