nieuws

Kamp: flexkracht voor ontslagen medewerker mag

Instroom

In sommige gevallen mogen werkgevers vaste medewerkers ontslaan en hen laten opvolgen door uitzendkrachten of andere flexwerkers. Dat meldde minister Kamp van Sociale Zaken woensdag in de Tweede Kamer.

Kamp: flexkracht voor ontslagen medewerker mag

Vakcentrale FNV drong er bij de minister eerder dit jaar op aan om deze constructie te verbieden. Maar Kamp zei gisteren dat het uitkeringsinstituut UWV in een aantal gevallen toch een ontslagvergunning mag verlenen aan werkgevers die hierna flexkrachten inzetten. Volgens Kamp mag dat officieel nu ook al, maar bestaat er nog te veel onduidelijkheid over de uitvoering van de regels. Daarom zal in mei een nieuwe publicatie verschijnen van 'Beleidsregels ontslagtaak UWV'.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels