nieuws

Babyboomer trotser op werk dan jonge collega

Instroom

Babyboomers zijn trotser op hun werk dan jongere werknemers. Bovendien staan ze meer open voor veranderingen. Dat is de uitkomst van het Logistics Labour Survey 2011, een arbeidsmarktonderzoek onder werkgevers en werknemers in de logistieke sector.

Babyboomer trotser op werk dan jonge collega

Op de stelling dat men trots op het werk is en dat ook wil uitdragen, is 54% van de categorie 50 t/m 65 jaar het daar geheel mee eens. Bij de jongeren tot 25 jaar was de score met 26% de helft lager. Ton Peters, branchemanager Logistiek bij Tempo-Team, pleit naar aanleiding van deze uitkomst voor actief generatiemanagement. Laat ouderen hun kennis en betrokkenheid overdragen aan de jongeren die daardoor weer beter gemotiveerd raken. Uit het onderzoek blijkt dat een goed werkklimaat in het team als de belangrijkste arbeidsomstandigheid wordt gezien. Een gebalanceerde leeftijdsopbouw op de werkvloer kan dit bevorderen.

Flexischil
De Logistics Labour Survey 2011 laat verder zien dat de flexibele arbeidsschil nog steeds toeneemt. Bij logistieke bedrijven is die nu ruim 40%. De trend is om door middel van een gedifferentieerde leeftijdsopbouw naast jong en oud ook groepen in te zetten die graag parttime en tijdelijk werken, maximaal flexibel te blijven. De groeiende flexschil vraagt wel om een goede regie op de in-en uitstroom van mensen. De kennis moet beter geborgd worden en organisaties zouden ook hun inwerk- en opleidingsprocessen scherper moeten structureren, aldus de onderzoekers.  Aan de enquête werkten 899 respondenten mee (451 werknemers en 448 werkgevers).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels