nieuws

Spoorpersoneel krijgt steekvest op eigen verzoek

Instroom

De NS gaat medewerkers van het onderdeel Service & Veiligheid van een steekvest voorzien. Volgens de vakbonden voor treinpersoneel gebeurt dit op verzoek van de medewerkers zelf. Zij willen zich beter wapenen tegen de agressie van reizigers.

Spoorpersoneel krijgt steekvest op eigen verzoek

Dat meldt dagblad Spits vandaag. De directie van NS Reizigers en de Ondernemingsraad overleggen nog over de vraag of het vest verplicht wordt gesteld. Een woordvoerder van de NS laat weten dat er geen directe aanleiding is voor de introductie van steekvesten, maar komt de behoefte voort uit  ‘maatschappelijke ontwikkelingen'. Medewerkers van het onderdeel Service & Veiligheid geven informatie en treden ook op bij geweldsincidenten.

Volgens Wim Eilert, voorzitter van VVMC, de vakbond voor machinisten en conducteurs, vindt er elke week wel een geweldsincident plaats. Hij juicht het initiatief dan ook toe. Ook bestuurder Roel Berghuis van vakbond FNV Spoor ondersteunt het voornemen. Berghuis denkt dat het steekvest vooral gedragen moet worden tijdens risicovolle evenementen en het nachtnet. Ook andere aanbieders in het openbaar vervoer overwegen de introductie van het steekvest. De RET gebruikt ze al en Veolia en HTM gaan misschien ook overstag.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels