nieuws

Declaratiefraude op universiteit

Instroom

Zijn vakantiehuis, de taxiritten van zijn vrouw. Decaan Marco Waas van de TU Delft declareerde naar hartelust. En volgens de voorzitter viel het nog binnen de afspraken ook.

Declaratiefraude op universiteit

Voor woon-werkverkeer declareerde hij bijna 27 duizend euro kosten in, voor telefonie ruim 22 duizend. Vorige week stapte hij op: decaan Marco Waas van de faculteit werktuigbouwkunde in Delft. Hij blijkt sinds 2004 onder meer de huur van een Amerikaans vakantiehuis ('sabbatical') en de internetkosten van zijn echtgenote bij de universiteit te hebben gedeclareerd.

Hierover publiceert het Delftse universiteitsblad Delta. Waas heeft toegezegd 15 duizend euro te zullen terugstorten.

Volgens voorzitter Dirk Jan van den Berg van de universiteit vallen de declaraties binnen afspraken die met Waas zijn gemaakt bij zijn aanstelling in 2004. Daarbij werd een maximum van 12 duizend euro per jaar vastgesteld. 

Staatssecretaris Zijlstra van Hoger Onderwijs zei vorige week al naar aanleiding van de situatie bij de universiteit opheldering te zullen vragen. Vorig jaar was hij ook al met het Delftse college in gesprek over vermoedelijke misstanden in het financieel beleid van de technische universiteit.

Uit eerder onderzoek bleek reeds dat 55 procent van de werknemers de baas verdenkt van fraude.

Reageer op dit artikel