nieuws

Eén op de vijf Europese jongeren heeft geen werk

Instroom

De jeugdwerkloosheid in de landen van de Eurozone is gestegen naar 21,3 procent. In sommige landen, zoals Spanje en Griekenland is bijna de helft van alle jongeren werkloos. Nederland doet het met 8,6 procent relatief goed.

Eén op de vijf Europese jongeren heeft geen werk

Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het bureau voor de statistiek van de EU.

Alleen Duitsland en Oostenrijk hebben met respectievelijk 7,8 en 8,2 procent een lagere jeugdwerkloosheid dan Nederland. In Spanje heeft 48,7 procent van de beroepsbevolking onder 25 jaar geen baan.

Ook de totale werkloosheid is in Europa verder opgelopen naar 10,4 procent. Een jaar eerder was dat 10,0 procent. Ook hier gaan Spanje (22,9 procent) en Griekenland (19,2 procent)  aan kop. Een iets groter percentage vrouwen dan mannen zit zonder werk.

Reageer op dit artikel