nieuws

Europa wil mkb gaan steunen

Instroom

Als elke mkb'er één werkloze aanneemt, zal de werkloosheid in Europa snel oplossen, denkt ‘Europees president' Herman van Rompuy. Op de Eurotop aankomende maandag zal hij een plan bespreken om het midden- en kleinbedrijf te steunen.

Europa wil mkb gaan steunen

Dat meldt de Belgische nieuwssite Beursduivel.be. Van Rompuy wil zich maandag vooral focussen op economische groei en het scheppen van banen. De aanpak van jeugdwerkloosheid, de gemeenschappelijke markt en steun aan het MKB hoofdpunten zijn hoofdpunten op de agenda.

De voorzitter van de Europese Raad redeneert dat als elk midden- of kleinbedrijf een werkloze in dienst zou nemen, de werkloosheid in Europa snel zal afnemen. Het aantal mensen zonder baan staat namelijk grofweg gelijk aan het aantal midden- en kleinbedrijven: beiden tellen er ongeveer 23 miljoen. Voor de Europese leiders is het dus zaak de juiste omstandigheden voor deze ondernemers te scheppen.

De bijeenkomst in Brussel zal hiernaast ook het permanente noodfonds en het nieuwe begrotingsverdrag bespreken, dat landen dwingt orde te scheppen in hun begroting. Van Rompuy noemt de top ‘informeel'. Het zal dus vooral gaan om het uitwisselen van gedachten. Harde beslissingen zullen pas worden genomen op de volgende Eurotop op 1 en 2 maart.

Reageer op dit artikel