nieuws

Jongeren willen pensioen zelf kiezen

Instroom

Jonge werknemers willen af van verplichte pensioenfondsen. Ze willen hun oudedagsvoorziening zelf regelen.

Jongeren willen  pensioen zelf kiezen

Tweederde van de jonge werknemers wil zelf kiezen bij welk fonds ze hun pensioen afsluiten. En als ze dan zelf de keus zouden hebben, zou bijna de helft (48 procent) naar een ander pensioenfonds overstappen. Dat blijkt uit onderzoek van het tv-programma Debat op 2 onder duizend respondenten tussen de 21 en de veertig jaar.

Bijna de helft zou het nu opgebouwde pensioen het liefst meteen uitgekeerd willen hebben, om het op een spaarrekening te zetten. Jonge werknemers blijken het vreemd te vinden dat je wel zelf een zorgverzekeraar of hypotheekverstrekker kunt kiezen, maar niet een pensioenfonds. Eerder bleek reeds uit onderzoek dat jongeren verwachten op te moeten draaien voor tekorten in de pensioenen.

Reageer op dit artikel