nieuws

Nederlanders temperen carrièreverwachting

Instroom

Waren de ambities van werknemers eerdere jaren in hun werkend leven nog sterk gericht op promotie en opleiding, dit jaar zoeken ze het vooral op persoonlijk vlak.

Nederlanders temperen carrièreverwachting

Nederlandse werknemers zetten in 2012 de werkvoornemens op persoonlijk vlak bovenaan. 23 procent van hen wil meer voor zichzelf opkomen en 39 procent wil zorgen voor een betere werk/privé-balans. Dit blijkt uit online onderzoek van Unique onder 995 respondenten. Uit eerder onderzoek bleek reeds dat tweederde van de Nederlanders al tevreden is over die balans.

De uitkomsten laten zien dat de voornemens verschoven zijn ten opzichte van vorig jaar en dat werkvoornemens op zakelijk gebied in belang zijn afgenomen.

Vorig jaar voerden promotie en opleiding nog de boventoon in de ranking. In 2011 wilde 30 procent een opleiding volgen en dit jaar is dat aandeel 26 procent. Eerder bleek reeds dat werkgevers fors bezuinigen op opleidingsbudgetten.

Promotie maken is 10 procentpunt in belang gedaald. Dit jaar wil 12 procent van de Nederlandse werknemers en werkzoekenden promotie maken.

Lees hier hoe u uw medewerkers kunt helpen bij de uitvoer van hun goede voornemens.

Reageer op dit artikel