nieuws

Techneuten klagen hun baas aan

Instroom

Werknemers van Amerikaanse technologiebedrijven hebben hun werkgevers aangeklaagd voor het maken van verboden afspraken over het niet aannemen van elkaars personeel.

Techneuten klagen hun baas aan

Onder de bedrijven zijn klinkende namen als Apple, Pixar, Lucasfilm, Adobe en Google. Al in 2010 deed het ministerie van Justitie onderzoek naar de illegale afspraken die de bedrijven maakten. Niet alleen zouden recruiters opdracht hebben gekregen om de werknemers van de betrokken bedrijven af te wijzen, er zouden ook loonafspraken zijn gemaakt.

Volgens de website Techcrunch.com liet Justitie de zaak tegen de bedrijven vallen nadat ze beloofden geen illegale afspraken meer te maken. De bedrijven hebben altijd ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan onoirbare praktijken.

Een aantal werknemers voelt zich echter benadeeld en is nu een procedure begonnen. De werkgevers vinden dat de zaak geseponeerd dient te worden omdat Justitie eerder blijkbaar geen grond zag om tot vervolging over te gaan.

Reageer op dit artikel