nieuws

Zzp’er dekt risico’s slecht af

Instroom

Zzp'ers laten niet alleen hun arbeidsongeschiktheid ongedekt, ook de oudedag, het beschermen van het privévermogen hebben zzp'ers niet voor elkaar.

Zzp’er dekt risico’s slecht af

Twee derde van de zzp'ers loopt het risico op financiële tegenslagen doordat zij hun arbeidsongeschiktheid niet hebben afgedekt. De hoge kosten die het verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid met zich meebrengt, is voor 58% van de zzp'ers een reden om zich niet of beperkt te verzekeren. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken naar mogelijke financiële risico's bij zzp'ers.

Naast arbeidsongeschiktheid zijn er nog drie mogelijke risico's onderzocht die zzp'ers kunnen lopen. Bijna de helft van de zzp'ers legt geen of naar eigen zeggen onvoldoende geld opzij voor de oudedagsvoorziening. Ook het onvoldoende beschermen van het privé-vermogen en een beperkt inzicht hebben in de financiële zaken rondom het ondernemerschap zijn risico's waar zzp'ers mee te maken kunnen krijgen. Uit het onderzoek blijkt dat negen van de tien zzp'ers op minstens één van de vier geïdentificeerde terreinen een risico lopen.

Reageer op dit artikel