nieuws

40 procent werknemers neemt vrij bij Elfstedentocht

Instroom

Mocht de Elfstedentocht vrijdag worden gereden, dan wordt het stil op de Nederlandse werkvloeren. 40 procent van de werknemers neemt de dag vrij, 10 procent bekijkt het evenement via de computer op het werk.

40 procent werknemers neemt vrij bij Elfstedentocht

Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl. Ruim 10 procent van de werknemers die vrijneemt zegt ook daadwerkelijk naar Friesland af te reizen om daar naar de tocht te gaan kijken. De rest is van plan de hele dag voor de TV te gaan zitten om naar het spektakel te kijken. 

Werkgevers misgunnen hun personeel de kans om de tocht te kijken niet, zegt Mark Borgman van NationaleVacaturebank.nl. 'De Elfstedentocht leeft echt in heel Nederland. Zo komt in ons onderzoek ook naar voren dat de meeste werkgevers zeggen niet moeilijk te gaan doen als hun werknemers tijdens het werk af en toe via de computer naar de Elfstedentocht kijken.'

Reageer op dit artikel