nieuws

Belgen werken massaal zwart

Instroom

Ruim 20 procent van de Vlamingen werkt gedeeltelijk of helemaal zwart. De massale fiscale fraude betekent dat de Belgische regering jaarlijks tussen de 26 en 30 miljard euro misloopt.

Belgen werken massaal zwart

Dat schrijft De Morgen op basis van ‘vrij representatief’ onderzoek door de Oostenrijkse professor Friedrich Schneider. Van de duizend respondenten gaf 44,4 procent toe in het verleden zwart te hebben gewerkt. 83 procent kent iemand die zwart werkt. Vooral arbeiders (43 procent)  werken veel zonder belasting te betalen.

Ambtenaren ontkennen ooit zwart te werken. Zij maken er daarentegen op grote schaal een sport van om onder de BTW uit te komen. Bijna 86 procent van de Vlaamse overheidsmedewerkers koopt zonder rekening spullen of laat anderen zwart werk uitvoeren.

Reageer op dit artikel