nieuws

Canada wil piloten in de lucht houden

Instroom

De Canadese regering zet alles op alles om te voorkomen dat piloten van Air Canada gaan staken. Een decreet om de staking te verbieden wordt niet uitgesloten.

Canada wil piloten in de lucht houden

De CAO voor de piloten is al verlopen sinds 31 maart 2011. De piloten dreigen nu met staking, wat kan betekenen dat de vliegtuigen vanaf vrijdag aan de grond blijven.

Lisa Raitt, minister van Werkgelegenheid heeft aangeboden om een bemiddelaar aan te wijzen die gedurende zes maanden de onderhandelingen verder begeleidt. ‘Een staking is niet in het belang van hardwerkende Canadesen, Canadese bedrijven of de toch al fragiele economie’, zei ze in de Calgary Herald.

Raitt heeft niet gezegd of ze de piloten ook per decreet wil dwingen om aan het werk te blijven. Eerder dreigde ze daar wel mee toen de stewardessen van Air Canada wilden staken. Een bemiddelaar wist toen een cao geaccepteerd te krijgen die eerder door het cabinepersoneel was verworpen.

Reageer op dit artikel