nieuws

Duidelijkheid voor werknemers NedCar?

Instroom

De medewerkers van NedCar krijgen vandaag waarschijnlijk meer duidelijkheid over hun toekomst. De directie praat het personeel bij en vakbonden voeren gesprekken.

Duidelijkheid voor werknemers NedCar?

FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen zullen ook een reactie geven, hebben ze laten weten. Ze hebben reeds nieuwe informatie. Ze kregen donderdag namelijk een brief van topman Osamu Masuko van Mitsubishi, het moederbedrijf van NedCar.

Eerder deze week heeft de topman in een gesprek met minister Maxime Verhagen van Economische Zaken al toegezegd dat Mitsubishi zal meewerken aan een doorstart van NedCar. Als dat niet lukt, heeft hij toegezegd zich te houden aan de afspraken uit het sociaal plan. De afspraken zouden overigens niet zwart op wit staan.

Mitsubishi maakte begin februari bekend dat de assemblage van auto's bij NedCar aan het einde van het jaar wordt stopgezet. Volgens het concern is de voortzetting van de productie onrendabel.

Reageer op dit artikel