nieuws

Duizenden klachten tegen ‘Polenmeldpunt’

Instroom

De Anti Discriminatie Bureaus doen geen aangifte tegen het meldpunt van de PVV. Meer dan drieduizend mensen hebben een klacht ingediend over de site waarop overlast door werknemers uit Midden- en Oost-Europa kan worden gemeld.

Duizenden klachten tegen ‘Polenmeldpunt’

Het ANP schrijft dat de klachten zijn binnen gekomen via de Poolse vakbond en de Anti Discriminatie Bureaus. De landelijke organisatie van de Anti Discriminatie Bureaus heeft geoordeeld dat het meldpunt niet strafbaar is en dat het dus geen zin heeft om aangifte te doen.

De klachten komen niet alleen van mensen uit Midden- en Oost-Europa, maar ook van autochtone Nederlanders die zeggen het meldpunt kwetsend te vinden. Op de site legt de PVV een direct verband tussen criminaliteit en overlast en arbeidsmigratie uit Midden- en Oost-Europa.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW noemde het meldpunt eerder al onverantwoordelijk en slecht voor Nederland. Volgens ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) komen elk jaar ongeveer honderdduizend werknemers uit Polen en andere Midden- en Oost-Europese landen naar Nederland om hier te werken.

Reageer op dit artikel