nieuws

Extra vakantiedag is goud waard

Instroom

Werknemers raken meer gemotiveerd door een uitbreiding van hun vakantierechten dan door een salarisverhoging of baanzekerheid.

Extra vakantiedag is goud waard

Dat schrijft het Chartered Management Institute (CMI) op basis van onderzoek door recruitmentexpert Hyphen onder duizend respondenten. Vooral jongere werknemers azen op meer vrije tijd. In de leeftijdsgroep 16 tot 24 zei 49 procent harder te willen werken voor meer vakantiedagen.  

Zain Wadee, directeurvan Hyphen, zegt tegen CMI dat werkgevers er verstandig aan doen om te communiceren met hun werknemers om te achterhalen wat zij belangrijk vinden. 'Een grotere vraag naar vakantie en benefits die zorgen voor een betere balans tussen werk en privé kunnen een indicatie zijn voor de komst van een werkcultuur waar werknemers meer waarde hechten aan niet-geldelijke beloningen.'

Overigens wil dat niet zeggen dat de werknemers hun loonstrook niet met een verlangende blik in de gaten houden. Het doorbreken van de nullijn en salarisverhoging worden genoemd als grote motivator voor dit jaar.

Reageer op dit artikel