nieuws

Groot deel managers checkt referenties

Instroom

Van de Nederlandse managers checkt 87% referenties van een sollicitant via telefoon of netwerken als LinkedIn.

Groot deel managers checkt referenties

Dit blijkt uit een onderzoek van Accountemps onder meer dan 2.500 HR-, financiële en algemene managers in elf landen. Nederlandse managers zijn daarbij voorzichtiger dan hun Europese collega’s, waarvan twee van drie altijd de referenties checkt.  Slechts 13% van alle ondervraagde managers checkt geen referenties.

Managers die de referenties wel checken oordelen soms ook snel. Als op de sociale netwerken van goed gekwalificeerde kandidaten negatieve of gênante informatie of foto’s staan, besluit 36% van hen om de kandidaat niet aan te nemen. Van hen zegt 48%  wel dat ze eerst een reactie van de kandidaat willen op de informatie voordat ze een besluit nemen of ze een kandidaat al dan niet aannemen.

Reageer op dit artikel