nieuws

HR-minister is tegen jobhoppen

Instroom

HR-minister is tegen jobhoppen

De minister van Human Resources in Maleisië waarschuwt jongeren tegen de gevaren van jobhoppen.

Minister Subramaniam zegt dat jongeren met een lage opleiding het grootste probleem vormen op de arbeidsmarkt. ‘Omdat zij zo vaak van baan veranderen, kiezen werkgevers liever voor buitenlandse werknemers’, zegt hij in de New Straits Times

Hij vindt dat jongeren bij hun werkgever moeten blijven, ervaring opdoen, en zo langzaam maar zeker een goede plek verwerven binnen een bedrijf. In plaats daarvan blijven de jongeren volgens Subramaniam niet lang genoeg om werkervaring op te doen voor ze vertrekken op zoek naar betere benefits en beloning. ‘Ze hebben andere manier van denken nodig en afstand nemen van de behoefte aan snelle winst. Alleen met werkervaring en verbetering van hun vaardigheden kunnen ze werken aan een betere toekomst.’

De regering van Maleisië praat volgende maand over de invoering van minimumloon. Dit moet er voor zorgen dat jongeren meer te porren zijn voor werk in de horeca, fabrieken, de bouw of op een plantage.

Reageer op dit artikel