nieuws

Kwart werkzoekenden weet zichzelf niet te verkopen

Instroom

Meer dan een kwart van de werkzoekenden weet niet hoe hij een goede indruk moet maken tijdens een sollicitatiegesprek.

Kwart werkzoekenden weet zichzelf niet te verkopen

Dat schrijft het Chartered Management Institute (CMI) op basis van een onderzoek van LearnDirect. op de site zegt Carlie Santoro, recruitment manager voor Quest Professional, dat werkzoekenden zich veel beter dienen voor te bereiden op een gesprek. 'Als ze misschien onvoldoende ervaring hebben, dan moeten ze in het gesprek bewijzen dat ze de juiste houding hebben, dat ze onderaan willen beginnen en dat ze heel flexibel zijn.'

Ook het CV wordt door het CMI onder vuur genomen. Te veel mensen maken daar een heel algemeen document van, zegt Zena Everett van Second Careers. Recruiters hebben volgens haar geen tijd om een volledig CV te lezen waarop alles staat wat iemand ooit in zijn leven heeft gedaan.

Lees meer over CV's in de volgende editie van IntermediairPW

Reageer op dit artikel