nieuws

Meer leaserijders in zuinige auto

Instroom

Het aantal leaserijders dat in een zuinige auto rijdt, stijgt flink. Maar niet voor lang.

Meer leaserijders in zuinige auto

Eind december 2011 reed nog slechts 55 procent van de mensen met een auto van de zaak in een auto met een normale bijtelling (25 procent). Vorig jaar was dit er nog 71 procent.

Er zijn rijders die bewust hebben gekozen voor een auto in de normale (25 procent) categorie, maar lang niet allemaal. Veel hebben nog niet de gelegenheid gehad om voor een auto met een lage bijtelling te kiezen. Simpelweg omdat zij gehouden zijn aan de leasetermijn die afgesproken is met de werkgever. 

Doordat de bijtellingscategoriën zowel op 1 juli 2012 als op 1 januari komend jaar worden aangescherpt, vallen 50 procent van de nieuwe auto's die nu een lage bijtelling kent in een hogere categorie. 

Bedrijven keken al eerder kritisch naar de auto van de zaak.

Vereniging Auto van de Zaak waarschuwt: de rijders die nog geen mogelijkheid hebben gehad om de auto te wisselen zullen vanaf dan vaak achter het net vissen. Er zijn straks volgens de vereniging vooral in de 14 procents-bijtellingscategorie bijna geen zakelijke auto's meer over.

Reageer op dit artikel