nieuws

Minister haalt uit naar ‘job snobs’

Instroom

Iain Duncan Smith, de Britse minister voor Werkgelegenheid, heeft uitgehaald naar mensen die kritiek leveren op een werkervaringsprogramma voor jonge werklozen.

Minister haalt uit naar ‘job snobs’

De Britse overheid stelt werkgevers een bonus van tweeduizend pond in het vooruitzicht als ze jongeren een baan of een opleiding geven. Jonge werklozen worden geacht deel te nemen aan werkervaringsprogramma’s in ruil voor een uitkering.

Het programma ligt onder vuur van critici die menen dat de programma’s in feite niets anders zijn dan slavernij. Supermarkten die de jongeren hebben ingezet als vakkenvullers kregen demonstranten voor de deur.

Duncan Smith noemt de actievoerders ‘job snobs’ en zegt dat een vakkenvuller meer maatschappelijk nut heeft dan een elite die alleen maar commentaar levert. Volgens Duncan Smith moeten Britse werkgevers werknemers uit het buitenland halen omdat Britse jongeren alleen nog maar een carrière als reality ster ambiëren. De helft van de jongeren die deelnemen aan het project heeft na dertien weken geen uitkering meer nodig, zo schrijft de The Telegraph.

Reageer op dit artikel