nieuws

Onderzoek linkt flexwerk aan hogere omzet

Instroom

Bijna driekwart (73 procent) van de Nederlandse bedrijven geeft aan dat hun productiviteit is toegenomen als gevolg van flexibel werken en 72 procent koppelt een toegenomen omzet rechtstreeks aan flexibel werken.

Onderzoek linkt flexwerk aan hogere omzet

Dat stelt Regus, aanbieder van flexibele werkplekoplossingen. Regus liet wereldwijd onderzoek uitvoeren onder zestienduizend managers.

Kleine bedrijven hebben flexibel werken sneller omarmd dan grote bedrijven. 82 procent van de medewerkers bij kleine bedrijven zegt dat hun bedrijf flexibeler werkt dan voorheen tegen 62 procent van de medewerkers bij grote bedrijven.  

Eduard Schaepman, algemeen directeur Regus Nederland: 'In een onderzoek onder Nederlandse werknemers is onlangs vastgesteld dat medewerkers met een lagere werkplekflexibiliteit emotioneel en fysiek gevoeliger waren voor stressfactoren op het werk[. Naarmate de verwachtingen en eisen van medewerkers veranderen, worden deeltijdregelingen gebruikelijker, niet alleen voor freelancers, werkende moeders en ouderen, maar ook voor medewerkers van generatie Y die meteen na hun opleiding verschillende werkzaamheden doen en niet een traditionele kantoorbaan ambiëren.'

Uit het onderzoek van Regus blijkt dat de respondenten denken dat het einde van de flexibilisering nog lang niet in zicht is. 85 procent  van de deelnemers verwacht een sterke toename van het aantal mensen dat op enig moment in hun carrière deeltijd gaat werken. 58 procent van de deelnemers zegt dat de werknemers in hun bedrijf zich gezonder voelen dankzij flexibel werken.

Reageer op dit artikel