nieuws

Politie krijgt cao niet rond

Instroom

De onderhandelingen over een politiecao hebben tot op heden niets opgeleverd. Donderdag loopt een, door de bonden gesteld, ultimatum af.

Politie krijgt cao niet rond

'We kunnen op elk gewenst moment het startsein voor acties geven. Dat moet de minister duidelijk zijn', zei een woordvoerder van de bonden dinsdag tegen Novum. Vandaag zitten de partijen weer om de tafel.  De politiebonden willen vooral meer salaris en goede in-, door- en uitstroommogelijkheden.

Eerder zei de politiebond ACP al dat het flink knettert aan de onderhandelingstafel. De bond vindt dat de werkgever wel grote investeringen van het personeel verlangt – met name op het gebied van de inzetbaarheid – maar niet van plan lijkt daar investeringen in de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden tegenover te stellen. Vorige week bleek dat de politie de Arbeidstijdenwet veelvuldig overtreedt.

Reageer op dit artikel