nieuws

PVV richt de pijlen op MOE-landers

Instroom

Met een website waarop een direct verband wordt gelegd tussen criminaliteit en werknemers uit Midden- en Oost-Europa, wil de PVV klachten verzamelen over met name Poolse arbeidsmigranten.

PVV richt de pijlen op MOE-landers

De partij zal alle meldingen aanbieden aan minister Kamp van Werkgelegenheid.

Op het meldpunt Midden- en Oost-Europeanen ziet de bezoeker eerst krantenberichten over de vermeende criminaliteit van de zogenaamde MOE-landers. In de begeleidende tekst stelt de PVV een van de weinige partijen te zijn geweest die zich heeft verzet tegen het openstellen van de grenzen voor Polen en andere MOE-landers.

"Heeft u overlast van MOE-landers? Of bent u uw baan kwijtgeraakt aan een Pool, Bulgaar, Roemeen of andere Midden- of Oost Europeaan? Wij willen het graag horen", stelt de partij op de site, waarna met een formuliertje de overlast moet worden ingedeeld naar geluidoverlast, parkeeroverlast, dronkenschap of verloedering.

In het AD noemt een woordvoerder van de Poolse ambassade het meldpunt "een beledigend partij-initiatief dat niet bijdraagt aan een kalme discussie".

Reageer op dit artikel