nieuws

Schoonmaakwerkgever wil meer steun van overheid

Instroom

Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) vindt dat de nieuwe Wet Werken naar Vermogen (WWNV) werkgevers onvoldoende steunt om mensen aan een reguliere baan te helpen.

Schoonmaakwerkgever wil meer steun van overheid

Schoonmaakbedrijven zoeken volgens OSB al jaren de samenwerking op met de sociale werkvoorziening. Dit heeft geleid tot een toename van het aantal mensen dat vanuit de Wsw in de schoonmaakbranche is gaan werken. OSB noemt het werk in de schoonmaakbranche uitermate geschikt  voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In november stuurde OSB enkele verbetervoorstellen voor de WWNV naar staatssecretaris De Krom. De organisatie heeft daarvan niet een terug gezien in het wetsvoorstel dat vorige week naar de Tweede Kamer is gestuurd.

De OSB pleit onder andere voor budget om mensen te kunnen begeleiden en de garantie dat het ziekteverzuim van mensen onder de WWNV geen gevolgen heeft voor de de gedifferentieerde WGA premie. De no-riskpolis voor werkgevers die mensen onder de WWNV in dienst nemen moet volgens OSB onbeperkt geldig blijven.

Reageer op dit artikel