nieuws

Surinaamse politie legt verkeer plat

Instroom

Surinaamse politie legt verkeer plat

Een staking van de politie in Suriname zorgt voor fikse problemen in het verkeer.

De politie in Suriname ging woensdag voor onbepaalde tijd in staking. De agenten eisen toelagen en premies die door de regering waren toegezegd.Doordat er geen agenten zijn om het verkeer regelen, verlopen de ochtend- en avondspits veel stroever dan normaal, zo meldt InOverheid.

De Surinaamse regering lijkt voorlopig niet te willen ingaan op de eisen van de Surinaamse Politiebond (SPB). Volgens de regering zijn de toelages al in de salarissen verwerkt. Om de orde en veiligheid in het land te garanderen heeft de regering de andere veiligheidsdiensten, zoals het Nationaal Leger, ingezet om zonodig op te treden.

Reageer op dit artikel