nieuws

Thuiswerken draagt bij aan dreigende crisis

Instroom

Thuiswerken draagt bij aan dreigende crisis

Dankzij onder meer het nieuwe werken staan veel kantoren leeg. Door het overaanbod dreigt er een nieuwe crisis, dit keer in de vastgoedsector.

Deze sector dreigt de hele bedrijfstak te destabiliseren, zegt Jan Sijbrand, directeur toezicht bij de Nederlandsche Bank (DNB). Een mogelijke vastgoedcrisis zou de derde crisis zijn na de kredietcrisis en het Europese schuldenprobleem.

De markt voor kantoren kampt al enige tijd met een overaanbod en veel panden staan leeg. Een van de redenen daarvoor is volgens Sijbrand het nieuwe werken. Omdat mensen meer thuis werken zijn er minder vierkante meters nodig. Volgens hem moeten er zo snel mogelijk 'juiste' waarderingen komen voor het commerciële vastgoed. Zolang die waardering niet duidelijk is blijven de problemen voortbestaan en dienen zich geen kopers aan.

Onder meer pensioenfondsen hebben veel geld uitstaan in commercieel vastgoed.

Reageer op dit artikel