nieuws

Tweede Kamer stemt in met verhoging AOW-leeftijd

Instroom

Tweede Kamer stemt in met verhoging AOW-leeftijd

De Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met het wetsvoorstel van minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Weekers van Financiën waarin wordt geregeld dat de AOW-leeftijd in 2020 wordt verhoogd naar 66 jaar.

De vergrijzing zorgt voor steeds minder werkenden om AOW-premie op te brengen: nu staan er nog vier werkenden tegenover één gepensioneerde en in 2040 is dat gehalveerd tot twee. De kosten van de AOW lopen naar verwachting op van circa 30 miljard euro nu tot ongeveer 50 miljard euro in 2040.

Door de AOW-leeftijd in 2020 te verhogen, vindt de regering dat werkgevers en werknemers voldoende tijd krijgen om zich voor te bereiden op langer doorwerken.

Reageer op dit artikel