nieuws

‘Vraag naar flexwerkers daalt’

Instroom

De economische krimp en oplopende werkloosheid zullen volgens het ING Economisch Bureau tot gevolg hebben dat de omzet van de flexbranche met 5 procent afneemt. De vraag naar technisch personeel blijft groeien.

‘Vraag naar flexwerkers daalt’

De flexmarkt krijgt dit jaar te maken met een teruglopend aantal uren en minder omzet, meent ING. Het economisch bureau van de bank verwacht vooral dat uitzendbureaus minder zullen uitzenden dan in 2011. Vooral de vraag uit de industrie valt vanwege de verwachte productiekrimp daar (-1,2 procent) voor een groot deel weg.

De groeiende vraag naar technisch personeel kan die krimp volgens ING dit jaar niet compenseren. Ook in de detachering valt, met uitzondering van niches voor bepaald technisch of IT personeel, geen groei te verwachten. Dat zou betekenen dat volgens de berekeningen van ING voor het vierde jaar op rij het aantal uren in de detachering stagneert.

Economisch herstel
Voor de hele flexbranche verwacht ING Economisch Bureau in 2012 een krimp van 5 procent ten opzichte van afgelopen jaar. Vooruitlopend op beperkt economisch herstel in 2013 ligt een betere tweede dan eerste jaarhelft in het verschiet.

Reageer op dit artikel