nieuws

Weinig richtlijnen voor flexibel werken

Instroom

Het overgrote deel van de medewerkers geeft aan dat er op het werk geen richtlijnen zijn opgesteld met betrekking tot flexibel werken.

Weinig richtlijnen voor flexibel werken

Slechts 15 procent van de medewerkers geeft aan dat er duidelijke richtlijnen zijn opgesteld over waar flexibel werken aan moet voldoen en 18 procent zegt dat als er al een beleid is dat vooral gefocust is op de werknemer en niet op de verantwoordelijkheden van de werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van de trainingstak van de Schouten & Nelissen Groep.

Werknemers mogen dan aangeven dat er weinig beleid is op flexwerken, volgens 41 procent van de werkgevers in hetzelfde onderzoek mogen hun medewerkers wel één dag of meer per week buiten de deur werken. Ook blijkt dat 63 procent van de bedrijven flexibele werktijden hanteert.

Wanneer medewerkers thuiswerken, hebben ze in 53 procent van de gevallen een werkplek, voor 44 procent bestaat de werkplek uit de bank of de keukentafel. Slechts een enkeling zegt aan thuis over een veilige en gezonde werkplek te beschikken die is goedgekeurd door de werkgever.

Reageer op dit artikel