nieuws

Werkgever helpt niet met pensioen

Instroom

Bedrijven en bedrijfstakken zijn zelden bereid bij te springen om een verlaging van het pensioen te voorkomen, meldt Het Financieele Dagblad.

Werkgever helpt niet met pensioen

Slechts bij zeven noodlijdende pensioenfondsen schiet de werkgever nu te hulp met een bijstorting of forse herstelpremies waardoor een pensioenkorting in 2013 wordt voorkomen of sterk wordt verlaagd. Bedrijven die niet bijstorten beroepen zich veelal op het slechte economisch tij.

FD onderzocht de 100 slechtst presterende pensioenfondsen. Lees op FD.nl

Werknemers verliezen ondertussen het vertrouwen in het pensioen, zo bleek eerder uit onderzoek. Meer dan de helft van de werknemers en werkgevers in Nederland vindt dat de onzekerheid over het pensioenstelsel toeneemt. Jongeren draaien in hun ogen op voor het tekort.

Reageer op dit artikel