nieuws

Werkgevers niet blij met meldlijn over Polen

Instroom

Het initiatief van de PVV om een website te openen voor klachten over Polen en andere Oost-Europeanen is onverantwoord, stelt VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes. Hij vindt dat de politiek hier afstand van moet nemen.

Werkgevers niet blij met meldlijn over Polen

Volgens Wientjes doet de PVV ten onrechte alsof de komst van Oost-Europeanen slecht is voor Nederland. Het tegendeel is waar, stelt de werkgeversvoorzitter. 'Het bedrijfsleven heeft deze werkkrachten nodig. Bovendien is Polen lid van de EU. Wat zou de reactie zijn als Polen zou zeggen: Nederlanders zijn bij ons niet meer welkom?'

Waar overlast bestaat moet het worden aangepakt, stelt de VNO-NCW-voorzitter. 'Maar de positieve effecten van arbeidsmigratie zijn nog altijd vele malen groter dan de problemen.' Wat betreft het melden van het verlies van banen aan Polen: 'Dat is al talloze malen onderzocht en telkens blijkt dat er van verdringing geen sprake is.'

De PVV wil Nederlanders die overlast ondervinden van Polen en andere Oost-Europeanen of die hun baan aan hen zijn kwijtgeraakt, de gelegenheid geven via een website hun beklag te doen. De Poolse ambassadeur heeft al protest aangetekend tegen dit meldpunt.

Reageer op dit artikel