nieuws

Zenuwachtige vrouw solliciteert beter

Instroom

Vrouwen zijn vaak zenuwachtiger dan mannen voor een sollicitatiegesprek. Maar als het erop aankomt, presteren ze beter.

Zenuwachtige vrouw solliciteert beter

Dat concludeert Justin Feeney, doctoraal kandidaat aan de University of Western Ontario. Feeney en twee collega-onderzoekers inventariseerden hoe zenuwachtig kandidaten waren voorafgaand aan een sollicitatiegesprek. Daarna bekeken ze hoe de gesprekken verliepen.

Vrouwen gaven vaker toe zenuwachtig te zijn. Zij namen vervolgens stappen, zoals het lezen van boeken over sollicitatiegesprekken, het zoeken van positieve bevestiging door vrienden en het oefenen van gesprekken. 'Hierdoor gingen ze het gesprek met meer zelfvertrouwen in', zegt Feeney in de Kansas City Star.

Mannen daarentegen ontkenden hun zenuwen en maakten er grappen over met hun vrienden. 'Het gevolg was dat ze minder goed presteerden in het gesprek', aldus Feeney.

Reageer op dit artikel