nieuws

Achmea snijdt in variabel loon

Instroom

Niet alleen het hoger management, ook het 'cao-personeel' moet boeten voor tegenvallende winsten bij Achmea.

Achmea snijdt in variabel loon

Omdat het bedrijf vorig jaar 208 miljoen euro verlies heeft geleden, krijgt het cao-personeel een flink deel van het variabele loon (commissie/bonus) niet uitgekeerd. Ook is er geen winstuitkering over 2011.

De top van het concern krijgt helemaal geen variabele beloning. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

Sommige werknemers gaan er 10.000 euro op achteruit door de maatregel. De vakbonden FNV en CNV hebben Achmea om opheldering gevraagd. Het zou de eerste keer zijn dat medewerkers van een grote financiële onderneming die onder een cao vallen, worden getroffen door tegenvallende resultaten van het bedrijf.

Een woordvoerder van Achmea zegt in de krant dat de cao wordt toegepast. Daarin staat dat de Raad van Commissarissen altijd goedkeuring moet geven aan de variabele beloning. Het variabele deel kan worden verlaagd op grond van de bedrijfsresultaten of bijzonder omstandigheden. Eind april neemt de Raad van Commissarissen een definitief besluit.

Reageer op dit artikel