nieuws

Bonden in Koeweit pakken politici aan

Instroom

Vakbonden in Koeweit komen in actie tegen politici die hun verkiezingsbeloftes aan arbeiders hebben gebroken.

Bonden in Koeweit pakken politici aan

Volgens de vakbonden deden de politici in verkiezingstijd allerlei beloftes aan de werknemers in het land. Velen van hen lijken de beloftes vergeten te zijn zodra ze in het parlement waren gekozen, schrijft de Kuwait Times. De vakbonden dreigen nu de namen van de draaikonten bekend te maken.

De regering probeert ondertussen de vakbonden tevreden te stellen door salarisverhogingen van 20 tot 40 procent te beloven. De meeste bonden eisen meer dan dat. Zij willen onder andere dat de verschillen in betaling van ambtenaren in de verschillende departementen verdwijnt.

De kou leek na beloftes van de regering uit de lucht te zijn, maar nu de overheid verschillende deadlines heeft gemist, roeren de vakbonden zich weer. Negentien bonden hebben daarom aangekondigd om vanaf 19 maart elke dag een twee uur durende staking te zullen houden, net zo lang tot de regering hun eisen inwilligt.

Reageer op dit artikel