nieuws

Canada betaalt politie voor overwerk

Instroom

De Canadese regering heeft besloten de rekening te betalen voor de overuren die hoge politieambtenaren hebben gemaakt tijdens de G8 en G20 bijeenkomsten in 2010.

Canada betaalt politie voor overwerk

In Canada krijgen hoge politieambtenaren over het algemeen geen financiële vergoeding voor overuren. In plaats daarvan kunnen zij overwerk tijd-voor-tijd compenseren. Maar toen de G8 en G20-bijeenkomsten in Canada werden gehouden, met duizenden demonstranten in het kielzog van de regeringsleiders en de economen, ging het korps van Toronto ervan uit dat de regering de kosten voor de extra politie-inzet zou betalen, zo schrijft The Star. Om die reden werd afgesproken dat ook de hogere echelons hun overuren uitbetaald zouden krijgen.

In totaal diende het politiekorps een gepeperde rekening van 89,2 miljoen dollar in bij de regering in Ottawa voor alle kosten die werden gemaakt tijdens de bijeenkomsten. De rekenmeesters van de regering haalden echter een streep door een aantal kostenposten, waaronder de rekening van 387 duizend dollar voor de overuren.
Nadat het politiekorps hier bezwaar tegen had gemaakt, ging de regering alsnog overstag.

Reageer op dit artikel